Koaliční špičky stále jednají na Hradě. VV dál vládu napínají

Koaliční špičky stále jednají na Hradě o vládní krizi s prezidentem Václavem Klausem. Ve sněmovně od dvou odpoledne také jedná poslanecký klub Věcí Veřejných. Strana ještě stále neřekla, jak se k hlasování o nedůvěře vládě, kterou vyvolala ČSSD, postaví. Kuloární zprávy mluví i o tom, že vládu nepodpoří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský hrad

Pražský hrad | Foto: Tomáš Adamec

Zatím podle neoficiálních informací prý není na stole varianta, že by všichni poslanci Věcí veřejných vládu dnes aktivně podpořili. Premiér Petr Nečas přitom v pondělí řekl, že jiný postup by znamenal porušení koaliční smlouvy.

Věci veřejné údajně zvažují hned několik variant. Jednou z nich je například to, že by nehlasovali vůbec nebo by vládu aktivně podpořili jen někteří. Ve hře je ale i možnost, že by všichni poslanci Věcí veřejných hlasovali proti vládě. V tom případě by kabinet padl.

S prezidentem řeší představitelé vládních stran složitou situaci vyvolanou korupční kauzou okolo ministra životního prostředí Pavla Drobila. Vládní koalici ODS, TOP 09 a Věcí veřejných dnes kvůli tomu čeká hlasování o nedůvěře vyvolané opoziční ČSSD.

ODS i TOP 09 daly jasně najevo, že jejich poslanci vládu podpoří.

Alice Kottová, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme