Kraj platil za oslavné články o Haškovi. Úřad utratil statisíce na Parlamentních listech

Jihomoravský kraj platil statisíce korun firmě JT Media za publikování pozitivních článků o hejtmanovi Michalu Haškovi z ČSSD na serveru Parlamentní listy. Jednatel firmy JT Media Jan Tvrdoň je mimo jiné také spoluzakladatel konspiračního webu Protiproud. Parlamentní listy vlastní společnost Our Media, poloviční podíl v ní má senátor Ivo Valenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

38. Sjezd ČSSD v Praze, Michal Hašek

38. Sjezd ČSSD v Praze, Michal Hašek | Foto: Filip Jandourek

Podle zjištění deníku MF DNES platilo hejtmanství za publikování článků v součtu minimálně 650 tisíc korun. Poslední smlouva je datována z prosince 2015.

„V roce 2014 pak byla objednávka na prezentaci Jihomoravského kraje v elektronických médiích za 235 950 korun, v roce 2013 objednávka za 170 tisíc korun,“ sdělila MF DNES mluvčí Jihomoravského kraje Eliška Holešinská Windová.

Za poslední tři roky přitom vyšlo na serveru Parlamentní listy hned několik článku o úspěších Haškem vedeného kraje.

V červenci loňského roku server například zveřejnil zprávu “A zase vyhrál Michal Hašek. Jihomoravský hejtman se drží na špici popularity“. Průzkum popularity provedla společnost SANEP.

Kraj posílal peníze firmě TJ Media, jak ale ta zajišťovala publikaci na Parlamentních listech, se deníku vypátrat nepodařilo. Tvrdoň na dotazy deníku údajně nereagoval.

Hašek půjde 'na kobereček'

Na informace MF DNES narazila, když pátrala po platbách pro lobbistku Janu Mrencovou, která se pod cizím jménem vydávala za Haškovu mluvčí. Na dotaz MF DNES ohledně ceny mediálních služeb poskytnutých Marketingovým centrem Profil, za nímž stojí odsouzená lobbistka Jana Mrencová, kraj zatím neodpověděl.

„V pondělí k tomu bude zasedat Krajský výkonný výbor ČSSD, jeho předseda Roman Hanák si tam pozval pana Haška a bude od něj chtít co nejpodrobnější vysvětlení a stanovisko k oběma kauzám. Na základě těchto informací se budeme ve straně bavit, co dál," řekl Hospodářským novinám mluvčí strany Michal Kačírek.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme