Král: Informacemi ČRo v kauze Růžička se bude zabývat výkonný výbor

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička čelí vážnému podezření. Podle svědectví několika rodičů, které má Český rozhlas k dispozici, chtěl peníze za to, že se jejich děti dostanou do sestavy hokejové Slavie. Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král svolal kvůli kauze na středu mimořádné jednání výkonného výboru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička | Foto: Filip Jandourek

Reportéři Českého rozhlasu našli několik rodin, které se otevřeně rozhodly promluvit o situaci v českém hokeji. Údajně po nich chtěl tehdejší trenér hokejové Slavie Vladimír Růžička a také jeho kamarád Jiří Mouček peníze za to, že jejich děti budou dál hrát hokej.

Na tato svědectví rodičů, jejichž sběr trval rozhlasovým reportérům přibližně dva měsíce, zareagoval dnes také Český svaz ledního hokeje. Ten se celou věcí bude zabývat už zítra.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČRo přinesl další svědectví rodičů, kteří mluví o možných korupčních praktikách v českém hokeji. Šéf ČSLH proto svolal mimořádné jednání výkonného výboru

„Je to pro nás nepříjemná situace. Víc podkladů k tomu nemám, takže se s tím musím seznámit a kolegové taky. Na zítřek jsme proto svolali mimořádné jednání výkonného výboru a tam se tím budeme zabývat,“ slibuje šéf hokejového svazu Tomáš Král.

Výkonný výbor kromě Krále tvoří deset členů. Tři viceprezidenti, tedy Aleš Pavlík za disciplinární komisi, za výkonnostní hokej Miloslav Šeba a pak také expert na mezinárodní vztahy a také brankářská legenda Petr Bříza.

Kromě nich jsou pak dalšími členy výkonného výboru Otakar Černý, František Dvořák, za Asociaci profesionálních klubů Ctibor Jech, dále Karel Jankovič, Bedřich Śčerban za trenérskou komisi, Ondřej Šebek a za komisi mládeže Milan Vacke.

Za pomoc v hokejové kariéře se prý ve Slavii žádaly statisíce, tvrdí rodiče

Číst článek

„Pokud by se tvrzení rodičů ukázala jako pravdivá, tak bych v žádném případě nestál za panem Růžičkou. Abych se přiznal, nikdy mě nenapadlo, že by něco podobného mohlo nastat. Byl jsem překvapený už z první kauzy s panem Palaščákem a teď přibyla další obvinění a z toho jsem špatný,“ řekl Milan Vacke.

Výkonný výbor má pravomoc odvolávat a jmenovat reprezentační trenéry. Tomáš Král přitom dosud v celé věci, stejně jako během hokejového šampionátu i sami hráči, stál velmi pevně za osobou Vladimíra Růžičky.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme