Krejčířova vila, ze které podnikatel v roce 2005 uprchl, nebude vyjmuta z exekuce

Vila uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy zůstává v exekuci, do které se podnikatel dostal kvůli dluhům. O vyjmutí nemovitosti v hodnotě kolem 400 milionů korun žádala Krejčířova manželka Kateřina, Krajský soud v Praze ale žádost zamítl. Krejčíř z vily uprchl v roce 2005 během policejní prohlídky. Od té doby vila chátrá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krejčířova vila v Černošicích

Krejčířova vila v Černošicích | Foto: Český rozhlas

Kateřina Krejčířová k soudu podle očekávání nedorazila, na jednání byla pouze její advokátka Lenka Bálková. Ta tvrdila, že vila není společným jměním manželů, protože ji koupila před lety přímo Kateřina Krejčířová za 23 milionů korun. Peníze na to jí údajně poskytl tchán, a vila tak patří výhradně manželce Krejčíře.

Tomu ale soudkyně Eva Dlouhá neuvěřila. Podle ní Kateřina Krejčířová nijak neprokázala, že získala peníze od svého tchána. Advokátka Krejčířové také navrhovala, aby byl soud opět odročen, protože je její klientka nemocná. Ani tomu soudkyně neuvěřila. Prý je to už poněkolikáté, co Krejčířová nedorazila, a tak rozhodla bez ní.

Bálková po verdiktu nechtěla prozradit, jestli se dovolá k Nejvyššímu soudu. „S vyhlášeným rozhodnutím nesouhlasíme. S tím, že další postup teď aktuálně nebudu komentovat.“

Dluh Radovana Krejčíře vznikl kvůli jedné z jeho kauz, konkrétně podvodu s akciemi otrokovické teplárny. Společnost Frymis figurovala v případu jako poškozená a má nárok na odškodné 48 milionů korun. Tyto peníze mají exekutoři získat právě prodejem vily.

Právník firmy Frymis Michal Přibyl po verdiktu řekl, že vůbec netuší, kdy by firma mohla peníze dostat.

„Tak samozřejmě spokojenost, kdy očekáváme, jak je to během celého tohoto řízení, že ze strany povinného budou podávány další řádné i mimořádné opravné prostředky,“ uvedl.

Za tuto kauzu, tedy podvod s akciemi, už soud Krejčíře pravomocně potrestal. V roce 2013 pak uprchlý podnikatel dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení. Do něj mu soud započítal kromě podvodu s akciemi také více než půlmiliardový daňový únik.

Radovan Krejčíř byl v Jihoafrické republice, kde od roku 2007 žije, odsouzen na 35 let vězení. Čelí tam řadě obvinění. Zatím byl odsouzen v jediném případě, a to za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami. Za to Krejčíř dostal právě 35 let vězení.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme