KSČM bude chtít od Miloslava Ransdorfa vysvětlení jeho kauzy

KSČM vyzve svého europoslance Miloslava Ransdorfa, aby jí osobně předložil všechny dostupné doklady, které se týkají jeho zadržení ve Švýcarsku, a odpověděl na případné dotazy vedení. KSČM to napsala na svých webových stránkách. Zároveň „s politováním“ konstatovala, že europoslanec s vedením strany „přes veškerou snahu“ nekomunikuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Filip (KSČM)

Vojtěch Filip (KSČM) | Foto: Jana Matznerová

Šéf KSČM Vojtěch Filip ještě předtím vyjádřil přesvědčení, že zadržení Miloslava Ransdorfa švýcarskou policií neovlivní pověst strany u voličů.

„Může to poškodit Miloslava Ransdorfa, KSČM by to poškodit nemělo, protože to je jeho soukromá záležitost,“ prohlásil Filip a doplnil:

„KSČM s tím nemůže udělat nic jiného než vzít na vědomí skutečnost, která se ukáže, buď že je v pořádku, nebo že on konkrétně něco spáchal.“

Švýcarská policie zadržela českého europoslance spolu s trojicí Slováků kvůli podezření, že se v bance v Curychu pokusili o převod vysoké částky peněz na základě falešných dokumentů.

To ale Miloslav Ransdorf odmítl. Tvrdí, že v Curychu chtěl jen navázat komunikaci mezi bankou a jejím významným klientem, od kterého měl plnou moc. Europoslanec je přesvědčený, že ve Švýcarsku neporušil žádný zákon.

Jitka Hanžlová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme