Kvůli obchodům s nezdaněným lihem čelí obžalobě dalších sedm lidí, skupina kolem Likérky Drak

Žalobci z olomouckého vrchního státního zastupitelství podali v těchto dnech obžalobu na sedm lidí kvůli obchodování s nelegálním lihem pocházejícím od podnikatele Radka Březiny. Škoda způsobená státu byla vyčíslena na 1,25 miliardy korun. Státní zástupce Robert Henzel řekl, že jde o skupinu kolem Likérky Drak v čele s někdejším jednatelem Pavlem Čanigou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Případ je pokračováním takzvané kauzy lihové mafie, ve které bylo loni v prosinci nepravomocně odsouzeno osm lidí včetně jejího šéfa Radka Březiny.

Všech sedm lidí je obžalováno z účasti na organizované zločinecké skupině, tři z nich navíc i kvůli krácení daně ve prospěch takovéto skupiny. Hrozí jim až deset let vězení, u zmíněné trojice se horní hranice trestu zvyšuje o jednu třetinu, uvedl žalobce.

Jedním z obžalovaných je i někdejší jednatel Likérky Drak Pavel Čaniga.

Ten se k obchodům s nelegálním lihem pocházejícím od šéfa takzvané lihové mafie Radka Březiny přiznal před olomouckým krajským soudem loni v říjnu, když zde byl podruhé předvolán jako svědek v kauze bratrů Březinových.

Uvedl tehdy, že do likérky se líh dovážel z Březinovy firmy Morávia-Chem a poté se ukryl ve třech nádržích umístěných ve sklepě likérky o objemu 15 tisíc až 20 tisíc litrů, které vznikly zhruba v roce 2005.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme