Lidé si ve svatovítské katedrále připomněli Olgu Havlovou

Ve svatovítské katedrále se uskutečnila bohoslužba za Olgu Havlovou. Lidé si tam také připomněli 25. výročí založení Výboru dobré vůle, který někdejší první dáma založila s cílem pomáhat lidem se zdravotním postižením. Mše svatá byla věnovaná také dárcům nadace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mši za Olgu Havlovou sloužil ve svatovítské katedrále biskup Václav Malík

Mši za Olgu Havlovou sloužil ve svatovítské katedrále biskup Václav Malík | Zdroj: ČTK

„I po odchodu paní Olgy nadace funguje dále a nese s sebou odkaz Olgy Havlové. I proto chceme při 25. výročí založení nadace připomenout naši zakladatelku a také poděkovat dárcům, kteří při nás těch 25 let stáli,“ řekla manažerka nadace Monika Granja.

Bohoslužba ve svatovítské katedrále začala zvučným zpěvem. Na místo dorazily přibližně dvě stovky lidí, aby si připomněly právě zakladatelku nadace.

Samotnou mši sloužil biskup Václav Malík, který je dlouholetým členem rady Výboru dobré vůle. Vyzdvihl hlavně upřímnost a také ochotu zesnulé Olgy Havlové rozdat se pro druhé.

„Byla to pevná žena, která se nenechala manipulovat. Žena, která si nezakládala na tom, že je první dámou státu, ale stále zůstala lidská a především viděla ty, kdo jsou potřební. Proto si ji velice vážím a je dobře, že ji mohu zase připomenout v tom stánku, který je nositelem českých dějin, kultury i duchovního snažení, v katedrále svatého Víta,“ řekl biskup Václav Malý.

Díky nadaci Výboru dobré vůle našlo pomocnou ruku skoro 25 tisíc lidí. Do dnešního dne rozdal výbor potřebným, tedy hlavně diskriminovaným a lidem se zdravotním postižením, víc než 700 milionů korun.

Lidé si připomněli Olgu Havlovou bohoslužbou ve svatovítské katedrále | Foto: ČTK

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme