'Mám pocit, že jsem soupeřil s Babišem. Nazval mě parazitem,' říká poražený Mládek o volbách

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD prohrál senátní volby. Podle něj se k němu šéf hnutí ANO Andrej Babiš choval v kampani sprostě. Svému sokovi, Jaroslavu Větrovskému z hnutí ANO, ale pogratuloval k vítězství. Mládek kvůli svému neúspěchu ve volbách dá k dispozici svou vládní funkci. Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD ale v pátek řekl, že si jeho rezignaci nepřeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek | Foto: Marián Vojtek

Mládek získal na Táborsku ve druhém kole 40,16 procenta hlasů. „Především děkuji všem voličům, gratuluji panu Větrovskému. V závěru jsem ale měl pocit, že jsem ve volbách ne s panem Větrovským, ale s panem Babišem, který se k mé osobě choval mimořádně sprostě," řekl agentuře ČTK Mládek.

Šéf koaličního ANO v pátek na svém facebookovém profilu označil Mládka za politického parazita a vyzval voliče, aby podpořili starostu Mladé Vožice Větrovského. Mládek na Twitteru napsal, že Babiš nezná slušnost.

Možnost, že Mládek v ministerském křesle skončí, nechtěl Babiš příliš komentovat. „Jsou to jen takové výkřiky do tmy. Neřekl, že bude rezignovat, ale že dá svou funkci k dispozici. Je to tedy věc pana Sobotky,“ uvedl Babiš.

Parazit se vrátil jako bumerang

Slovo parazit ale nezaznělo v souvislosti s Mládkem poprvé. Sám ho použil v roce 2013 na sjezdu ČSSD. Ještě jako stínový ministr financí za parazity označil živnostníky. „Parazitují na zaměstnancích," řekl o nich tehdy Mládek. Vysloužil si tím ostrou kritiku. Strana soukromníků České republiky na něj podala trestní oznámení kvůli podněcování z nenávisti.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme