'Medvědí táta' z večerníčků Chaloupek míří do Senátu: Na přírodu si udělám čas aspoň legislativně

Televizní producent a autor populárních dětských pohádek Václav Chaloupek z Hnutí Občané Patrioti je novým senátorem. Ve druhém kole voleb porazil ve volebním obvodu Plzeň-město senátorku Dagmar Terelmešovou z ČSSD. Na pořady z přírody už nebude mít tolik času, přírodě se chce věnovat jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící Václav Chaloupek (OPAT) Volby

Slavící Václav Chaloupek (OPAT) Volby | Zdroj: ČTK

„Chybět mi to bude určitě. Přírodě se ale budu věnovat aspoň legislativně. Za chvíli třeba začnou problémy s Brdy. Teď se projednává zákon o Šumavě, tak doufám, že ho v Senátu ještě stihnu. A pak přijdou další zákony týkající se přírody,“ vysvětluje.

Autor populárních večerníčků o medvědech, vydrách nebo vlčatech ale počítá s tím, že se bude v senátu věnovat i jiným tématům než jen přírodě.

„Já jsem původním povoláním učitel, léta jsem jezdíval do ústavů a dělal besedy pro děti. I sociální sféra je pro mě docela zajímavá. Na průmysl a ekonomiku si asi budu muset najít lidi, kteří mi poradí. Ale budu se snažit, abych se i v tomto orientoval,“ komentoval své vítězství Chaloupek.

ONLINE: Úspěch lidovců, ze Senátu zmizí Škromach. Propadlo ANO a také ČSSD

Číst článek

Kandidát Hnutí Občané Patrioti oslovil přes 60 procent voličů, jeho protikandidátka jich získala o 20 procent méně. Ještě před volbami byl přitom Václav Chaloupek velký pesimista.

„Když se mě ptali, kdy se vrátím, tak jsem říkal, že přijedu domů asi tak ve čtyři. Domlouval jsem se s kamarády, že půjdeme do lesa, protože jsem měl radost, že to konečně všechno ze mě spadne a budu mít klid. A ono ne. Ono to teď asi teprve začíná,“ říkal Chaloupek.

„Byl jsem nervózní od čtvrt na tři do tří, když šly výsledky a najednou jsem zjistil, že je šance, že bych obstál.“

Jan Markup, Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme