Mezi oběťmi pařížských útoků by neměli být žádní Češi, potvrzuje ministerstvo

Podle informací českého ministerstva zahraničních věcí nemají pařížské útoky zatím žádné české oběti. Na situaci reagoval i český premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Kvůli útokům ve Francii požádal ministra vnitra Milana Chovance a Bezpečnostní informační službu (BIS), aby situaci rychle vyhodnotila, včetně možných dopadů na bezpečnost Česka a celé unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie zabezpečuje okolí koncertního sálu Bataclan

Policie zabezpečuje okolí koncertního sálu Bataclan | Zdroj: Reuters

Podle informací českého ministerstva zahraničí by mezi oběťmi neměli být Češi, potvrzuje mluvčí resortu Irena Valentová.

„Ministerstvo zahraničních věcí je do hloubky otřeseno strašným masakrem v Paříži, vyjadřujeme veškerou podporu francouzské vládě a hlubokou soustrast těm, kteří ztratili své blízké.“

„Jsme v tuto chvíli v kontaktu s naší ambasádou v Paříži a nemáme informace o tom, že by obětmi byli čeští občané. Celou situace velmi pečlivě sledujeme,“ dodává mluvčí.

ONLINE: Série teroristických útoků v Paříži. Jen v koncertním sále je na 100 mrtvých

Číst článek

České bezpečnostní složky přijímají nezbytná opatření obvyklá v takové situaci, uvedl premiér Sobotka. Složky jsou podle něj aktivní a snaží se získat co nejvíce informací z Francie.

Povahu bezpečnostních opatření neupřesnil, při podobných útocích se ale běžně zvyšuje třeba ochrana letišť nebo zahraničních velvyslanectví.

Po teroristických útocích v Paříži lidé vyjadřují svou soustrast i u francouzské ambasády v Praze | Foto: Iveta Vávrová

ČTK, Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme