Migrační vlna se letos převalí i přes Česko a Slovensko, předpokládá Zeman

Migrační vlna se v tomto roce podle prezidenta Miloše Zemana převalí i přes Českou republiku a Slovensko. Zeman to uvedl v rozhovoru pro slovenskou televizi TA3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman v Mirošově na Rokycansku, kam zavítal v rámci své návštěvy Plzeňského kraje (ilustrační foto)

Prezident Miloš Zeman v Mirošově na Rokycansku, kam zavítal v rámci své návštěvy Plzeňského kraje (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„V tomto roce, bohužel, se migrační vlna převalí jak přes Česko, tak přes Slovensko. Z toho prostého důvodu, že dojde-li k uzavření německo-rakouských hranic, což nemůžete vyloučit, tak jsme tranzitní země do Německa,“ řekl Miloš Zeman.

Osmadvacítka by také podle Zemana měla začít deportovat ekonomické migranty. „Má-li se Evropská unie zachránit, nemá-li se schengenský prostor rozpadnout, je nutné říci jedno jediné tvrdé slovo. A to slovo je deportace.“

Miloš Zeman pro řešení migrační krize navrhuje, aby byly vytvořeny jednotky, do kterých by každá země EU poslala tisíc vojáků a které by pomáhaly se zvládáním situace Řekům a Italům.

"Když už nemáme evropskou armádu, vytvořme ad hoc jednotky, do kterých každá země pošle, řekněme tisíc vojáků. Klidně pomáhejme Řekům a Itálům na jejich území," uvedl v rozhovoru pro TA3 Zeman s tím, že právě do těchto zemí migranti jako první vstoupili na území EU a podle dublinských pravidel by tam také měli zůstat.

Schengenský prostor | Foto: Český rozhlas

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme