Ministerstvo dopravy bude hledat rezervy pro opravy silnic nižších tříd

Ministerstvo dopravy nevylučuje příspěvky krajům na opravy silnic druhých a třetích tříd. Zatím ale nemá jasno, o jakou částku případně půjde. Kraje by dotace uvítaly. Letos jim ministerstvo na opravy poslalo téměř 7,5 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava silnice (ilustrační foto)

Oprava silnice (ilustrační foto) | Foto: Iva Kokešová | Zdroj: Český rozhlas

Ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO se příspěvkům pro kraje nebrání ani v příštím roce. „Když se nám povede dobře hospodařit – a já věřím tomu, že ano – tak pak prostě může být zbytek, který můžeme krajům přidat,“ říká.

Ve svých projektech s mimořádnou dotací počítá například Liberecký kraj, jak říká ředitel dopravního odboru Jan Čáp.

„My jsme před dvěma lety rozjeli docela ve velkém projekční přípravu s tím, že počítáme zejména i s penězi ze státního fondu dopravní infrastruktury. Třeba na příští rok budeme mít připravené projekty asi za 600 milionů korun,“ dodává Čáp.

Pro příští rok má Státní fond dopravní infrastruktury celkem 82 miliard korun na rekonstrukce vozovek, výstavbu železničních tratí, dálnic a silnic první třídy.

Lenka Rezková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme