Ministerstvo zdravotnictví bude hledat peníze na navýšení plateb pro ambulantní lékaře

Ministerstvo zdravotnictví propočítá, jestli je možné navýšit platby za péči ambulantních lékařů. Dnes o tom jednali šéf resortu Svatopluk Němeček z ČSSD se zástupci praktických doktorů, pediatrů, gynekologů a zubařů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatopluk Němeček

Svatopluk Němeček | Foto: Filip Jandourek

Jak ministr zdravotnictví, tak zástupci lékařů odcházeli z jednání spokojení. Hlavní závěr je ten, že ministerstvo do příští schůzky propočítá, za jakých okolností by bylo možné přidávat postupně nejen nemocničním lékařům, ale i ambulantním.

Ministr Němeček podle svých slov chápe, že i soukromí lékaři mají své zaměstnance a musí jim platit mzdy.

„Domluvili jsme se, že do příště uděláme propočty, jakým způsobem bychom to realizovali. Protože tam to půjde jinak než v nemocnicích. Ale zřejmě přes seznam výkonů a přes režie, které odrážejí právě personální náklady,“ uvedl Němeček.

„Ministr přislíbil, že do měsíce provedou analýzu, jak by se promítl náš návrh do celkových financí veřejných prostředků ve zdravotnictví,“ uvedl mluvčí Koalice soukromých lékařů Vladimír Dvořák.

„A zkusí udělat nějaký návrh, který by třeba zohlednil úpravu seznamu výkonů s bodovými hodnotami, kde by se zapracovalo na ceně práce lékaře a zdravotnických zařízení.“

Za měsíc se sejdou zástupci Koalice soukromých lékařů s ministrem znovu.

Jana Čermáková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme