Ministr Ťok slibuje řidičům přísnější pokuty a jednodušší systém trestů

Za vážné dopravní přestupky by měly být tvrdší a jasně stanovené sankce. Takový návrh chce předložit vládě ministr dopravy Dan Ťok za hnutí ANO. Nejvyšší sazba by podle něj měla vzrůst z 2 500 na 5 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Dan Ťok

Ministr dopravy Dan Ťok | Foto: Filip Jandourek

„Dnes máme jedny z nejlevnějších pokut v Evropě. My bychom rádi ten systém zjednodušili, rádi bychom ho zprůzračnili. Mělo by být jasné, že jsou přestupky, které když uděláš ve stejném roce podruhé, tak přijdeš o řidičský průkaz,“ řekl o svém návrhu v České televizi ministr Ťok.

Podle bývalého ministra dopravy Zbyňka Stanjury by měl jít stát méně represivní cestou a více se zaměřit na prevenci. Ťok ale považuje navrhované změny za výchovné. Nový systém by podle něj navíc neměl řidiče šikanovat za méně závažné přestupky.

Společný návrh ministerstva dopravy a dopravní policie by měla projednat vláda v letošním prvním pololetí. O řidičský průkaz loni v Česku přišlo 40 tisíc lidí.

ČTK, Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme