Motol versus Klíček. Nemocnice chce, aby fond vyklidil ubytovnu pro rodiče nemocných dětí

O ubytovně provozované nadačním fondem Klíček v pražské nemocnici Motol rozhodne soud. Nemocnice totiž na nadaci podala žalobu o vyklizení pokojů, které Klíček využíval pro ubytování rodičů hospitalizovaných dětí. Motol tyto pokoje potřebuje pro vlastní účely.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Motol

Nemocnice Motol | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Mezi námi a nadačním fondem Klíček byla dohoda, že vyklidí prostory 31. července 2016. To se nestalo, takže jsme se obrátili na nezávislý soud,“ uvedla mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Klíček zatím podle spoluzakladatele nadace Jiřího Královce v Motole zůstává. Nikdo ale neví, na jak dlouho.

„V tuhle chvíli se nemocnice rozhodla proto tento postup, my ho samozřejmě respektujeme a budeme se jím řídit. Ale my se v tuhle tu chvíli dozvídáme, že nemocnice zakázala zájemcům o ubytování podávat informaci o tom, že tady naše ubytovna je a že funguje,“ řekl Královec.

Co v prostorách po Klíčku bude, zatím není jasné. Motol tam plánuje pokoje pro sestry nebo sklad.

Nadační fond provozoval ubytovnu v areálu Motola 23 let. Vedení nemocnice se ale před časem rozhodlo spolupráci s ním ukončit.

„Jednak je zpřísněná legislativa, to znamená, že bychom museli prohlásit, že ty prostory nepotřebujeme, což není pravda. A jednak máme dost svých pokojů, to znamená, ta kapacita je zajištěná - rodiče mají kde bydlet,“ zdůvodnila postup nemocnice její mluvčí.

Manželé Jiří a Markéta Královcovi provozují ubytovnu pro rodiče hospitalizovaných dětí v Motole už 23 let | Foto: Lída Křesťanová

Lída Křesťanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme