Muž, který se pokusil narušit kolonu Merkelové, zatím nebyl obviněn. Jeho motiv policie prošetřuje

Případ muže, který se pokusil ve čtvrtek najet do kolony s kancléřkou Angelou Merkelovou, policie stále prošetřuje. Muž je prošetřován na svobodě, řekl v pátek Zpravodajskému webu Českého rozhlasu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Řidič černého mercedesu ohrožoval kolonu cestou na Úřad vlády, bezpečnost kancléřky ale nenarušil. Policisté ho pak zadrželi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie (ilustrační foto)

Policie (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

„Událost stále prošetřujeme, zatím bez konkrétní právní kvalifikace. Musíme vyhodnotit ještě celou řadu různých okolností,“ uvedl k čtvrtečnímu incidentu pro Zpravodajský web ČRo pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Muž je podle něj na svobodě a v dané věci zatím nikdo není v postavení podezřelého nebo obviněného. „Není žádný zákonný důvod, proč by ten muž měl být stíhán vazebně,“ dodal Hulan. Motiv jeho jednání policie stále šetří. K totožnosti muže se mluvčí vyjadřovat odmítl.

Incident se stal na křižovatce ulic Milady Horákové a Tychonovy. Muž v černém mercedesu se několikrát pokusil vytlačit policisty z vozovky, a ti mu proto museli pohrozit použitím střelné zbraně. Podle mluvčího policejního prezidia Josefa Bocána byl pokus v samém zárodku eliminován.

Merkelová jednala v Praze ve čtvrtek odpoledne s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a prezidentem Milošem Zemanem. Za účasti Merkelové byla v Praze podepsána i dohoda o spolupráci mezi Českým vysokým učením technickým a Německým výzkumným střediskem pro umělou inteligenci (DFKI). V době návštěvy kancléřky se v Česku uskutečnilo několik shromáždění jejich kritiků i příznivců.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme