Na silnicích zemřelo o víkendu už 8 lidí, polovina z toho byli motorkáři

Tento víkend bude zřejmě patřit na silnicích k nejtragičtějším v tomto roce. Podle zatím předběžných údajů od pátku zemřelo osm lidí. Polovina z toho byli motocyklisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motocykl po nehodě (ilustr. foto)

Motocykl po nehodě (ilustr. foto) | Foto: Policie ČR

V Tachlovicích u Prahy v sobotu odpoledne zemřel řidič malého motocyklu, když jej zachytilo osobní auto, které vjelo do protisměru. Vpodvečer pak zahynul motorkář u Chotějovic na Teplicku po střetu s autem, které mu zřejmě nedalo přednost.

Další motorkář zemřel dnes ráno na Pelhřimovsku. Okolnosti této nehody jsou zatím nejasné. Ležícího muže a havarované motorky všimla projíždějící řidička mezi obcemi Sázava a Vyskytná. Žena na místo zavolala pomoc, přivolaný lékař už ale mohl jen potvrdit smrt řidiče.

„Podle prvotních šetření jel muž na motocyklu značky Yamaha směrem na Vyskytnou a v levotočivé zatáčce z nezjištěných příčin narazil do stromu. Při havárii utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Příčina a okolnosti tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ popsala mluvčí policie Kraje Vysočina Monika Pátková.

Řidiči bývají po zimě 'nerozježdění'

Nárůst počtu smrtelných nehod motocyklistů je s nástupem jara a začátkem léta obvyklý. Souvisí to i s tím, že po zimní sezóně se na silnici pohybuje víc motocyklů.

Právě pauza v zimních měsících ale může způsobit, že řidiči si potřebují zase zvyknout na pravidelné ježdění. A to podle ředitele dopravní policie Tomáše Lercha platí nejen pro motorkáře.

„Řidiči, kteří celou zimní sezónu nejezdili, ztrácí nejen některé základní návyky, ale i pozornost právě ve vztahu k motorkářům. Takže tato role tady opravdu může být a samozřejmě i motorkáři, kteří půl roku třeba neusedli za řídítka motocyklu, mohou mít základní návyky potlačeny,“ upozornil Lerch.

Policisté proto doporučují řidičům motocyklů, aby se po zimě zapsali do kurzů bezpečné jízdy. V těch se můžou lidově řečeno rozjezdit mimo silnici a pak teprve vyrazit do provozu.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme