Na vystoupení kapely Ortel v Českém slavíkovi přišla stížnost. Bude ji řešit rada

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání bude zkoumat vystoupení kapely Ortel na předávání Českých slavíků. To v přímém přenosu o víkendu odvysílala TV Nova. Stížnost radě předložil poslanec Jan Chvojka z ČSSD. Ortel označuje za neonacistickou kapelu a nelíbí se mu, že se ankety zúčastnila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předávání cen Český slavík 2015

Předávání cen Český slavík 2015 | Zdroj: ČTK

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se stížností bude zabývat možná už na zítřejším zasedání, jak řekl její předseda Ivan Krejčí.

„Mám potvrzeno z úřadu rady, že stížnost přišla. Zadal jsem úřadu, aby se to pokusil zpracovat co nejrychleji, pokud by to šlo, aby to bylo už na zítřejší radu. Pokud se to nestihne, protože stížnost opravdu přišla dnes dopoledne, tak to bude za 14 dní,“ uvedl Krejčí.

Kapela Ortel získala v anketě Český Slavík druhé místo v kategorii kapel a její zpěvák Tomáš Ortel třetí místo v kategorii zpěváků.

Skupina ve svých textech často vystupuje proti menšinám. Poslanec Jan Chvojka upozorňuje, že pravidla soutěže umožňují vyřadit ty, kteří porušují dobré mravy.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme