Nadace Via udělila ceny za filantropii, získal ji i spoluzakladatel projektu Dobrý Anděl

Ceny VIA Bona za filantropii letos putují ke spoluzakladateli nadačního fondu Dobrý Anděl v ČR nebo projektu ‘Milý Ježíšku‘, novináři ocenili Kvido Štěpánka, jehož životní náplní je pomáhat potřebným. Ceny každoročně uděluje nadace Via, která v Česku dlouhodobě podporuje komunitní rozvoj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soška Dárce od Františka Skály – tradiční symbol Ceny VIA BONA

Soška Dárce od Františka Skály – tradiční symbol Ceny VIA BONA | Foto: VIA BONA

Cenu Via Bona za osobní nasazení a odvahu v pomoci ostatním lidem letos získal Petr Sýkora, spoluzakladatel nadačního fondu Dobrý Anděl, který pomáhá rodinám, kde dítě nebo někdo z rodičů trpí onkologickým onemocněním a jsou proto v těžké finanční situaci.

„Může se zaregistrovat kdokoli, tím se stane Dobrým andělem a potom může přispívat měsíčně libovolnou částkou. V současné době máme asi 30 tisíc registrovaných Dobrých andělů,“ popsal Petr Sýkora v Šedesátce Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cenu Via Bona za osobní nasazení a odvahu v pomoci lidem získal Petr Sýkora, spoluzakladatel Dobrého Anděla. Byl hostem Radiožurnálu

„Dobří andělé vidí, že veškeré finanční dary, které posílají, se dostanou k rodinám kompletně, tedy do posledního haléře. A je to dáno tím, že my financujeme provoz a režijní náklady Dobrého anděla. A také mají možnost se podívat, komu konkrétně pomáhají. Takže vědí, kam ty peníze jdou,“ vysvětlil Sýkora úspěch projektu.

Dodal, že z ceny Via Bona má radost, podle něj ale patří celému týmu, který spolu s ním Dobrého anděla buduje. „Dostali ji Dobří andělé a je to příležitost znova si v Česku říct, co vlastně Dobrý anděl dělá a proč má smysl pomáhat druhým.“

Cenu Via Bona letos dostali i další lidé, například Martin Kučera a Vojtěch Paukner za projekt Milý Ježíšku, který zajišťuje dárky pro děti v dětských domovech.

Celkové soukromé dárcovství v České republice již třetím rokem po sobě překračuje hranici 4 miliard korun.

Petra Hosenseidlová, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme