Našli jsme kompromis, vnitro bude mít na příští rok peněz dost, oznámil šéf financí

Náměstci ministerstva financí a vnitra dohodli kompromis rozpočtu na příští rok. Vnitro požadovalo navíc tři miliardy, kapitola se navýší o 1,2 miliardy korun. Dnešnímu Právu to řekl ministr financí Andrej Babiš (ANO). Zhruba 800 milionů korun má letos i příští rok vnitro uspořit z peněz, které dostalo na problematiku uprchlíků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto)

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle Andreja Babiše bude mít ministerstvo vnitra dost peněz na navýšení počtu policistů i nová bezpečnostní opatření proti terorismu. Ještě v červenci žádal šéf vnitra Milan Chovanec (ČSSD) tři miliardy korun navíc.

„Podle mých kolegů se se náměstci ministerstva financí a vnitra dohodli na kompromisu, kdy jsou stěžejní výdaje vnitra zabezpečeny a posílena i opatření v boji proti terorismu," napsal deníku Právo Babiš.

„Částečně byla navýšena kapitola vnitra na rok 2017 a částečně bude původní požadavek řešen z úspory finančních prostředků, které dostalo ministerstvo vnitra na problematiku imigrantů na letošní rok jako trvalá změna i do dalších roků,“ uvedl dále ministr financí.

Z výdajů na uprchlíky letos prý vnitro ušetří 800 milionů a Babiš předpokládá, že stejnou částku resort uspoří i v roce příštím.

„To je využitelných 1,6 miliardy na opatření proti k boji proti terorismu. Ministerstvo vnitra může navíc zapojit nároky z nespotřebovaných výdajů z minulých let. K 30. červnu 2016 byl jejich stav 2 miliardy korun,“ poznamenal Babiš.

Vnitru je prý navíc navýšen rozpočet pro příští rok o 1,2 miliardy korun. Podle vnitra však rozpočet ještě uzavřený není.

„Jednání o rozpočtu stále probíhají, v tuto chvíli ale předjímat jejich výsledek nebudeme,“ sdělila Právu mluvčí Martina Němcová.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme