Některé mýtné brány kvůli námraze nefungují. Postih nehrozí, ujišťuje ministerstvo

Kvůli námraze nefungují některé mýtné brány. Ministerstvo dopravy o problému ví. Řidiče ujišťuje, že jim kvůli problémům s vybíráním mýta postih nehrozí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mýtná brána

Mýtná brána | Foto: Marián Vojtek

Český rozhlas na problém upozornil jeden z řidičů kamionů. „Na D1 jsou namrzlé mýtné brány od 182. kilometru u Ostrovačic do 188. kilometru u Devíti křížů. Mýtná krabička nepípá, takže řidič musí zastavit a jít to doplatit na čerpací stanici, aby neměl problémy s celní bránou. Ta to okamžitě pokutuje,“ hlásil řidič.

Podle ministerstva dopravy se však řidiči kvůli technickým problémům mýtných bran postihu nemusejí obávat.

„Řidiči kamionů nemusí nikam sjíždět nebo nějak ověřovat funkčnost svých jednotek. Dál mohou pokračovat po dálnici. Mýtné jim pak bude připočítáno automaticky na základě údajů z ostatních mýtných bran,“ uvedl mluvčí ministerstva Tomáš Neřold.

Původně se mluvilo o problémech na dvou mýtných branách, v průběhu odpoledne ministerstvo seznam rozšířilo na 17. Jedná se o brány na D1, D5, R35, R46, R52, I/30 a I/52 (seznam viz níže).

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme