Nelegální obchod s lístky na hokejové MS kvete. Policie podezírá pět lidí

Pražská policie zadržela pět osob kvůli podezření z nelegálního obchodování se vstupenkami na hokejové mistrovství světa. Na černém trhu jsou lístky k dostání často za výrazně vyšší cenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru

Další vstupenky na MS v hokeji půjdou do prodeje v únoru | Foto: Český svaz ledního hokeje

Mnozí fanoušci v oficiálním předprodeji nesehnali vstupenky a překupníci teď využívají jejich zoufalství.

Odhalit překupníky ale není podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana vůbec snadné.

„Je velice obtížné prokázat takové protiprávní jednání, které je spíše přestupkového charakteru. Mohu potvrdit, že do této doby skončilo na policejních služebnách pět osob podezřelých právě z neoprávněného, nelegálního předprodeje lístků,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Překupníci lístků na MS v hokeji mají žně, mnozí fanoušci totiž v předprodeji neuspěli. O problém se zajímal reportér Ľubomír Smatana

„Musíme přistupovat velice citlivě, protože se může jednat pouze o osobu, která nakoupila lístky v předprodeji a z jakéhokoliv důvodu se nemůže zápasu zúčastnit, proto se logicky snaží lístky prodat někomu, kdo by měl zájem, ještě před zápasem tak, aby on na celé situaci netratil,“ dodává Hulan.

Přeprodej vstupenek přímo zakazují podmínky pořadatele šampionátu. Šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener vidí jedinou cestu, jak praktiky překupníků omezit.

„Pokud kupující řeknou, že si takový lístek nekoupí, tak prodávající nebudou mít šanci. A zase naštěstí před atraktivními zápasy vidím, že překupníci prodávají lístky pod cenou nebo je pak vzteky roztrhají, protože je nemůžou vzteky prodat. Takže to jim jenom přeji,“ upozorňuje.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme