Noční vlci projedou Prahou, část vedení magistrátu s akcí motorkářů nesouhlasí

Prahou projedou ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci. Jejích jízdu, kterou organizuje klub Red Eyed Crüe, sice schválil magistrátní úředník, část vedení Prahy ale s průjezdem nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční vlci

Noční vlci | Zdroj: ČTK

Motorkáři by měli do Prahy přijet po poledni. Projedou Václavským náměstím, na Olšanech si pak od 14 hodin připomenou výročí konce druhé světové války.

Magistrát průjezd blokovat ale nebude, radní pro dopravu Petr Dolínek z ČSSD je ale proti.

„Já s tím osobně mám problém, protože si myslím, že je to neadekvátní. Navíc řada členů této skupiny schvaluje třeba okupaci Československa v roce 1968,“ uvedl Dolínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Noční vlci projedou v sobotu centrem Prahy. Podrobnosti zjišťoval Jaroslav Gavenda

Podle prezidenta klubu Red Eyed Crüe Lalina von Lippowitze motorkáři nedělají nic protizákonného. „My jsme zažádali o povolení akce přesně podle české legislativy, pražský magistrát nám přesně podle legislativy odpověděl a vyhověl,“ řekl Lippowitz.

„Máme povolené dva průjezdy Václavským náměstím. Teď jde o to, jestli se vůbec na náměstí v tom počtu vejdeme, abychom se dokázali dvakrát otočit. Předpokládaný počet je 250 motorek jako minimum,“ dodal.

Policisté budou v metropoli hlídat hlavně dopravu. „V souvislosti s příjezdem skupiny motorkářů ze skupiny Nočních vlků pražská policie přijala adekvátní opatření, které bude spočívat především v dohledu nad silničním provozem, ale samozřejmě i v dohledu nad veřejným pořádkem,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Cesta Nočních vlků do Prahy je součástí jejich takzvané cesty vítězství, kterou zahájili koncem dubna v Moskvě. Zakončit ji chtějí v pondělí 9. května v Berlíně. Ruské úřady i média věnují motocyklistům mimořádnou pozornost, protože k jejich hnutí se hlásí i prezident země Vladimir Putin.

Už v úterý projeli Noční vlci Brnem a na tamním Ústředním hřbitově si připomněli výročí konce druhé světové války. Setkal se tam s nimi i jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který poté zveřejnil společnou fotografii s motorkáři. Vysloužil si za to kritiku řady politiků.

ČRo, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme