Novou hlavní hygieničkou bude Eva Gottvaldová, schválila ji vláda

Vláda dnes rozhodla, že hlavní hygieničkou ČR bude Eva Gottvaldová. Ve funkci nahradí Vladimíra Valentu, který byl hlavním hygienikem od října 2012 a do nynějšího výběrového řízení se nepřihlásil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní hygieničkou ČR bude Eva Gottvaldová

Hlavní hygieničkou ČR bude Eva Gottvaldová | Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Návrh na jmenování Evy Gottvaldové na služební místo hlavního hygienika České republiky dnes předložil vládě ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Kabinet návrh a jmenování navržené žadatelky schválil.

„Jedním z klíčových úkolů pro novou hlavní hygieničku bude další zlepšování prevence před nákazou HIV a AIDS, která se začíná v populaci rozšiřovat,“ uvedl Němeček.

Eva Gottvaldová od roku 2003 pracovala ve státní správě v oblasti obecné a komunální hygieny či v oblasti prevence vzniku chronických neinfekčních onemocnění. Od roku 2012 působila jako diplomat ve Státním zastoupení EU v Bruselu, kde měla na starosti veřejné zdraví a zdravotnické prostředky.

38letá Gotwaldová vystudovala Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, absolvovala bakalářské a pak i magisterské studium se specializací na výživu člověka.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme