Novým generálním ředitelem Českého rozhlasu bude René Zavoral

Rada Českého rozhlasu vybrala novým generálním ředitelem Reného Zavorala. Dosavadní náměstek pro program a vysílání získal ve druhém kole tajné volby sedm hlasů, jeho protikandidát, bývalý člen představenstva vydavatelství Mladá fronta Tomáš Skřivánek, obdržel hlasy dva. Zavoral by měl vést rozhlas příštích šest let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veřejné představení rozvojových projektů kandidátů na generálního ředitele ČRo - René Zavoral

Veřejné představení rozvojových projektů kandidátů na generálního ředitele ČRo - René Zavoral | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

René Zavoral dostal nejvíc hlasů už v prvním kole tajné volby, vyslovilo se pro něj pět z devíti členů rady. Potřebných ke zvolení bylo šest.

Tomáš Skřivánek postoupil do druhého se dvěma hlasy, po jednom hlasu dostali děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Končelík a bývalý finanční ředitel České televize Michael Kralert. Pátý kandidát, vedoucí právník Psychiatrické nemocnice Bohnice Tomáš Němeček neobdržel žádný hlas.

Přehrát

00:00 / 00:00

René Zavoral bude novým generálním ředitelem Českého rozhlasu. Své plány přiblížil krátce po zvolení v rozhovoru s Janem Pokorným

Pětice finalistů vzešla v prosinci z 26 platných přihlášek, předtím rada pět přihlášek vyřadila kvůli formálním nedostatkům. Všichni kandidáti dnes před radou představili svou vizi, kam by měl veřejnoprávní rozhlas směřovat.

René Zavoral v prezentaci mluvil o svém dlouholetém působení v Českém rozhlase, který bere jako unikátní a nenahraditelné médium. Řekl, že by chtěl jako generální ředitel přijít s konkrétní strategií hospodaření s penězi, protože podle něj rozhlasu chybí dlouhodobý finanční plán.

Mluvil také o změnách v organizační struktuře. Jeho plánem je ji zjednodušit. Pilířem veřejné služby jsou pro nového generálního ředitele Českého rozhlasu informace, vzdělávání a kultura.

René Zavoral: Chtěl bych, aby Český rozhlas byl důvěryhodným průvodcem občanů

Číst článek

Nový generální ředitel ve funkci nahradí Petera Duhana, který rezignoval loni v říjnu. Český rozhlas od té doby řídí prozatímní ředitel Karel Zýka. Ten se do tendru také přihlásil, ale se svým projektem nepostoupil.

Šéf Rady ČRo Šafařík ke konci března odejde z funkce. Zdůvodnil to pracovním vytížením

Číst článek

René Zavoral | Foto: Český rozhlas

ČRo, Martin Hromádka, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme