Obchodníci chtějí dál prodávat víno z dovozu v sudech, proti novele sepsali petici

Obchodníci s vínem dnes doručí do sněmovny petici se skoro sto tisíci podpisy. Bojují tak proti novele zákona o vinohradnictví a vinařství, ve které se plánuje zákaz prodeje zahraničního vína v sudech. Ministerstvo zemědělství si od toho slibuje, že omezí pančování.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Červené víno

Červené víno | Foto: Fotobanka Pixabay

Novela ministerstva zemědělství počítá s tím, že by se víno z dovozu nesmělo prodávat v nerezových sudech. Vinaři by ho museli nabízet pouze v obalech, které se nedají znovu naplnit.

Proti tomu ale protestuje Sdružení obchodníků s vínem a vinoték, které má desítky členů. Podle ministerstva by opatření mělo zabránit častému pančování.

Jenže obchodníci, kteří dovážejí víno z Jižní Ameriky nebo Afriky, tvrdí, že kvůli přebalování vín budou ve finanční nevýhodě. Museli by prý zvýšit ceny až o pětinu.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme