ODS chce mít pražským primátorem Bohuslava Svobodu

Kandidátem občanských demokratů na pražského primátora bude lékař Bohuslav Svoboda. Rozhodlo o tom vedení pražské ODS. Bývalý předseda lékařské komory byl zvolený jednomyslně, jako jediný kandidát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Svoboda - kandidát ODS do komunálních voleb v Praze

Bohuslav Svoboda - kandidát ODS do komunálních voleb v Praze | Foto: Tomáš Adamec

Svoboda byl favoritem nejen předsedy pražské ODS Borise Šťastného, ale také předsedy celé strany Petra Nečase. Podle něj je Svoboda kvalitní, slušný a kompetentní kandidát, který má podporu celého vedení ODS.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem poledních Ozvěn dne byl kandidáta ODS na post primátora Bohuslav Svoboda. Jeho kandidaturu okomentovala i odbornice na politický marketing Anna Matušková z katedry politologie Masarykovy univerzity.

Skutečnost, že si strany vybrala jako pražského lídra nestraníka je podle Nečase signál, že akceptuje vzkaz voličů z květnových voleb a otevírá se změnám. Svoboda ovšem ještě v Obecním domě podal přihlášku do ODS.

„Já se domnívám, že naše země v 89 roce vykročila správným směrem. V tuto chvíli ale prodělává ekonomickou krizi a i určitou krizi politického myšlení. Myslím si, že to je chvíle, kdy my nestraníci, kteří jsme jenom přihlíželi nebo kritizovali, musíme přiložit ruku k dílu, protože ve chvíli krize je potřeba každá ruka,“ vysvětluje své rozhodnutí vstoupit do politiky Svoboda.

Svoboda chce podporovat vzdělání

Prioritami Svobodova volebního programu je vzdělávání: „Moje zásadní priority jsou dány programem, který jsem prezentoval. To je oblast školství, vzdělávání od mateřských škol až po vzdělávání seniorů. To je můj osobní vklad do toho programu. Samozřejmě vnímám, že Praha potřebuje kromě této věci řešení své dopravní situace, řešení v oblasti bezpečnosti Prahy, že toto jsou věci, které Pražany ze všeho nejvíce pálí.“

Zároveň je ale podle Svobody důležitá i transparentnost výběrových řízení, které pražský magistrát zadává.

Igor Maňour, Věra Pfeifferová, Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme