Odvolací soud projedná případ někdejší Rathovy spolupracovnice Šárky Alexy

K odvolacímu soudu míří případ Šárky Alexy, bývalé spolupracovnice středočeského exhejtmana Davida Ratha. Za manipulaci s tendrem dostala Alexa v dubnu dvouletou podmínku. Podle zatím nepravomocného rozhodnutí Městského soudu v Praze má navíc zaplatit škodu téměř osm milionů korun. Alexa vinu odmítá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Alexa před jednací síní

Šárka Alexa před jednací síní | Foto: Alena Rokosová

Šárka Alexa byla před šesti lety šéfkou Středočeské turistické informační služby. V té době také zařizovala tendr na propagaci historických osobností kraje.

Podle obžaloby ho ale nezákonně rozdělila na sedm menších částí, aby údajně nemusela vypsat otevřené výběrové řízení. Zakázku pak dostala jedna firma. Alexa tvrdí, že jen plnila úkoly představenstva informační služby.

U soudu se jí jako svědek zastal její tehdejší spolupracovník, exhejtman David Rath. Řekl, že zakázky procházely kontrolou a že je psali externí právníci.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme