Pět lidí zahynulo při nehodě kamionu a dodávky na D1 na Vyškovsku

Na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku narazila dodávka do nákladního auta. Pět osob, muž a čtyři ženy, nehodu nepřežilo, tři další lidé jsou zranění. Dálnice byla v místě nehody ve směru na Prahu uzavřená. Jde pravděpodobně o nejtragičtější nehodu letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku zahynulo pět lidí a tři byli zraněni

Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku zahynulo pět lidí a tři byli zraněni | Zdroj: ČTK

„V dodávce cestovalo devět osob, z toho pět na místě zemřelo. Čtyři lidé byli ošetřeni zdravotnickou záchrannou službou a z toho tři byli odvezeni do zdravotnických zařízení,“ potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

K nehodě došlo ve 13 hodin na 219. kilometru dálnice mezi Vyškovem a Rousínovem ve směru na Brno. Dodávka s polskou registrační značkou do nákladního auta narazila zezadu.

„Osoby jsme museli vyprostit,“ dodal Mikoška.

Na místě zasahoval hasiči, policisté i záchranáři, přiletěl také vrtulník. Dálnice D1 byla v místě nehody uzavřena ve směru na Prahu skoro šest hodin, za místem nehody se tvořily kolony aut. Průjezdná byla od 18.45.

Při nehodě kamionu a dodávky na D1 na Vyškovsku zahynulo pět lidí | Foto: ČTK

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme