Podvodníci se snaží vylákat přihlašovací údaje k účtům klientů GE Money Bank

Hackeři se zaměřili na citlivé údaje klientů GE Money Bank. Hesla k účtům se snaží vylákat pomocí takzvaného phishingu. Stejným způsobem se podvodníci už začátkem týdne pokoušeli získat citlivé údaje také od zákazníků Komerční banky. O případech informovaly Novinky.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

GE Money Bank

GE Money Bank | Foto: Marián Vojtek

„Útočník rozesílá podvodné e-maily, které jsou mířené na získání citlivých údajů našich klientů. Podvodný e-mail vyzývá k aktualizaci certifikátu z bezpečnostních důvodů,“ potvrdila mluvčí GE Money Bank Milada Franek.

„GE Money bank e-maily za tímto účelem nikdy neposílá. V roce 2015 jsme zaznamenali mírný nárůst těchto útoků,“ dodala.

Podvodné e-maily navádí klienty k aktualizaci certifikátů. Po kliknutí na odkaz jsou uživatelé přesměrováni na falešné stránky internetového bankovnictví.

Jak rozeznat pravé stránky od těch vytvořených hackery, upozornila Zuzana Duračinská z Národního bezpečnostního týmu csirt.cz:

„Často tam jsou například gramatické chyby nebo ta stránka zcela nefunguje. To znamená, že jsou tam nějaké odkazy v rámci té stránky, kde se můžete pohybovat, ale ty už nefungují. Hlavně v prohlížeči v URL, kde je ta samotná adresa. Pokud je to skutečně adresa banky, tak většinou je jednodušší.“

ČRo, Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme