Policie kvůli smrti pětiletého chlapce po útoku psů obvinila jeho otce i majitele zvířat

Policejní komisař obvinil dva muže kvůli zářijové smrti pětiletého chlapce na Chlumecku po útoku psů ze zločinu usmrcení z nedbalosti, uvedla v pondělí královéhradecká policie na svém webu. Otec chlapce, kterému je 55 let, podle obvinění porušil povinnosti tím, že ho nechal bez dozoru. Druhý, osmadvacetiletý muž se bude zodpovídat z toho, že psy ponechal volně pobíhat po zahradě, když na ní bylo dítě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Psi (ilustrační foto)

Psi (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Deník Právo krátce po smrti chlapce informoval, že se tragédie stala na pozemku menšího rekonstruovaného domu na konci vesnice Lužec nad Cidlinou.

„Přišel si půjčit vozík za auto. Chodili sem často. Připevňovali jsme poznávací značku a asi na deset minut jsme dítě ztratili z dohledu. Když měl odjet, volali jsme na chlapečka, ale před domem nebyl. Začali jsme ho hledat, ale když jsme zašli dozadu za dům, už jsme ho uviděli ležet,“ popsal v září majitel psů Právu.

Chlapce na Královéhradecku napadlo několik psů. Na následky zranění zemřel

Číst článek

Podle deníků se chovu věnuje dlouhodobě a mezi jeho zvířata patří například belgický ovčák, beauceron, australská kelpie, kříženec huskyho, kříženec beaucerona a kavkazský pastevecký pes.

Oba obvinění muži krátce po tragédii tvrdili, že nechápou, proč psi na chlapce zaútočili. Hrozí jím odnětí svobody na jeden rok až šest let.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme