Policie může stíhat Nohavovou kvůli dopravní nehodě, sněmovna vyhověla žádosti o její vydání

Sněmovna vydala poslankyni KSČM Alenu Nohavovou k trestnímu stíhání. Poslancům to doporučil mandátový a imunitní výbor. Důvodem je její dubnová dopravní nehoda. Policisté chtějí poslankyni stíhat pro podezření z nedbalostního ublížení na zdraví. Nohavová o své vydání sama požádala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslankyně za KSČM Alena Nohavová

Poslankyně za KSČM Alena Nohavová | Foto: Ivan Studený | Zdroj: Český rozhlas

„Plně se ztotožňuji s vyjádřením imunitního výboru a dávám souhlas k mému stíhání. Proto vás prosím, abyste i vy podpořili návrh tohoto usnesení. Mám skutečně zájem na tom, aby tato dopravní nehoda z 6. dubna byla už konečně co nejdříve vyřešena,“ řekla Nohavová.

Nohavová říká, že šlo o běžnou nehodu, na místě podle ní nebyl nikdo zraněný. Až následně se prý dověděla, že druhá účastnice nehody skončila v pracovní neschopnosti.

Sněmovna letos v dubnu vydala ke stíhání také poslance ČSSD Štěpána Stupčuka. Ten v únoru na dálnici D7 vyjel mimo silnici a narazil do dopravního značení. Před několika dny se přiznal, že nehodu způsobil pod vlivem alkoholu. Zasahujícím policistům přitom tehdy tvrdil, že auto neřídil, a dechovou zkoušku odmítl. Poté, co ale v srpnu od policie obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání, změnil výpověď a potvrdil, že za volantem při nehodě auta seděl.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme