Policie na přání rodiny prověřuje okolnosti úmrtí europoslance Ransdorfa

Policisté prošetřují, za jakých okolností zemřel europoslanec Miloslav Ransdorf z KSČM. Politika hospitalizovali v pražském IKEMu minulý pátek. Ten samý den zemřel. Bylo mu 62 let. Příčina smrti zatím není známá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf (archivní foto)

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf (archivní foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Mohu potvrdit, že se okolnostmi úmrtí pana Ransdorfa zabýváme. Nicméně zatím bez konkrétního závěru,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle deníku Právo požadovala prověření úmrtí Ransdorfova rodina. Podrobnosti o příčině úmrtí by mohla přinést i soudní pitva.

Miloslav Ransdorf zemřel v pátek 22. ledna po převozu do Institutu klinické a experimentální medicíny. Politik měl cukrovku a institut se specializuje právě na diabetologii nebo srdeční a cévní komplikace.

V poslední době na sebe europoslanec upozornil, když ho spolu se třemi Slováky zadržela švýcarská policie v bance kvůli podezření z finančního podvodu. Ransdorf však tvrdil, že zákon neporušil. Politikovo jméno se také objevovalo v souvislosti s milionovými dluhy nebo mnoha dopravními nehodami.

Miloslav Ransdorf | Foto: Český rozhlas

ČRo, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme