Policie o vražedných sklonech útočnice z Tesca nejspíš věděla, ale nezastavila ji

Policisté mohli vražedkyni z pražského Tesca zastavit. Místo toho ji ale nechali po prvním útoku odvézt na psychiatrii a neřešili to jako trestný čin. Žena se přitom policistům přiznala, že při prvním útoku škrtila ženu na záchodech v kavárně a chtěla ji zavraždit a že lituje toho, že se jí to nepovedlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Informaci přinesl deník MF DNES. Policie podle deníku nejspíš čin vyhodnotila jako přestupek a dál se jím nezabývala. Řediteli nemocnice prý nikdo neřekl, co žena spáchala. Když ji pak po 14 dnech z nemocnice propustili, v obchodním centru bodla nožem čtyřiapadesátiletou ženu, která zemřela.

Policisté zasahovali v kavárně na Újezdě 5. července poté, co Michelle S. zaútočila na jednu z návštěvnic. Vyhlédla si ji v kavárně, aniž by ji znala. Počkala, až odejde na záchod, kam ji sledovala a kde se ji pokusila uškrtit trikem. Pětadvacetiletá žena si ale dokázala zavolat pomoc.

Policisté ovšem nezahájili trestní řízení a neupozornili ani státní zástupce. Útočnici pouze převezli na psychiatrii. Ani tam však lékaře neupozornili na to, že usilovala jinému o život.

V psychiatrickém zařízení žena zůstala dva týdny. Hned několik hodin po propuštění ubodala v nákupním centru na pražském Andělu jinou ženu. Okolnosti útoku i její propuštění z psychiatrie prošetřují policisté i kontrola z ministerstva zdravotnictví.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme