Policie pátrá po Bulharce s vysoce nakažlivou tuberkulózou

Pražští policisté žádají o pomoc při pátrání po pacientce s vysoce nakažlivou tuberkulózou. Bulharsky mluvící ženu přijali v pátek v noci na infekční oddělení nemocnice v Praze, po několika hodinách ale z nemocnice utekla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hledaná občanka Bulharska Maria Kaleva

Hledaná občanka Bulharska Maria Kaleva | Foto: Policie ČR

Hledané ženě jménem Maria Kaleva je 41 let, má hubenou, 155 až 170 centimetrů vysokou postavu a černé vlasy.

Podle policistů je možné, že se žena pokusila vycestovat z Česka. Dokud se ale tato domněnka nepotvrdí, je nutná opatrnost.

„Pokud byste kdokoliv přišel do kontaktu s hledanou, neprodleně o tom informujte například záchrannou službu nebo okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc v jakémkoliv zdravotnickém zařízení. Při kontaktu s touto ženou totiž hrozí vysoké riziko nákazy,“ uvedla policie na svém webu.

Pátrání po bulharsky hovořící ženě ztěžuje to, že při hospitalizaci neuvedla žádné kontaktní údaje, tedy ani adresu přechodného nebo trvalého bydliště v Česku či mobilní telefonní číslo. Navíc po celou dobu hospitalizace komunikovala pouze v rodném jazyce.

„Apelujeme na každého, kdo by s touto ženou přišel do kontaktu nebo by věděl, kde se hledaná momentálně zdržuje či pohybuje, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ doplnili policisté.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme