Policie rozšířila vyšetřování nedělního Konvičkova 'teroristického útoku' o další trestný čin

Nedělní vystoupení Iniciativy Martina Konvičky v Praze na Staroměstském náměstí vyšetřuje pražská policie nejen pro trestný čin výtržnictví, ale také pro trestný čin šíření poplašné zprávy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Konvička

Martin Konvička | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: Český rozhlas

Informaci o rozšíření vyšetřování přinesl server Novinky.cz. Českému rozhlasu tuto informaci potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan. „Původně byla celá věc prošetřována pro podezření z trestného činu výtržnictví s tím, že v průběhu včerejšího dne došlo k rozšíření právní kvalifikace v rámci prověřování celé věci o trestný čin šíření poplašné zprávy.“

Podle Hulana zatím není nikdo ani podezřelý, ani obviněný. Za šíření poplašné zprávy hrozí pachateli až 5 let vězení. Kvůli pokračujícímu vyšetřování nechce být policie konkrétnější.

Účastníci nedělní akce Iniciativy Martina Konvičky se převlékli za příslušníky takzvaného Islámského státu a poté na velbloudu a v terénním automobilu přijeli na Staroměstské náměstí, kde začali střílet do vzduchu z airsoftových zbraní. Tím způsobili paniku.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme