Policie šetří motivy odjezdu pětice Čechů do Libanonu. Pracuje i s verzí, že si tam jeli pro peníze

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu prověřuje, jaký motiv měla pětice Čechů k cestě do Libanonu. Podle zjištění Českého rozhlasu někteří z Čechů čelí podezření, že si do země jeli pro peníze. Kriminalisté proto zjišťují, jestli nešlo o korupci, podvod nebo jiný trestný čin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pět Čechů, kteří loni zmizeli v Libanonu, je na svobodě a v pořádku

Pět Čechů, kteří loni zmizeli v Libanonu, je na svobodě a v pořádku | Foto: Policie ČR, koláž Český rozhlas

Celá skupina ale v Libanonu nakonec zmizela a na svobodu se dostala až po sedmi měsících. Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták nechtěl nic komentovat. Ani to, jestli policie šetří, co cestě do Libanonu předcházelo.

Soud rozhodl o okamžitém propuštění Libanonce Fajáda z vazby

Číst článek

„Už jsme řekli, vedeme trestní řízení ve fázi prověřování, které se týká zmizení českých občanů v Libanonu. Nicméně, čeho konkrétně se prověřování týká – tyto informace neposkytujeme,“ uvedl Hanták.

Před chvílí pražský městský soud rozhodl, že Libanonec Allí Fajád bude propuštěn z vazby. Fajád tak zatím neskončí v rukou Američanů. USA požadovaly jeho vydání kvůli obvinění z údajné spolupráce s teroristy.

Pětice propuštěných Čechů je na cestě z Libanonu, domů letí vládním speciálem

Číst článek

mkp, Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme