Policie zadržela na demonstraci předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše

Policisté zadrželi na pražské demonstraci proti islamizaci předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše. Ve svém projevu vyzval k potrestání politiků "trestem nejvyšším" za jejich přístup k imigrantům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Národní demokracie Adam Bartoš

Předseda Národní demokracie Adam Bartoš | Zdroj: ČTK

Bartoš prohlásil, že vláda už občany několikrát podrazila, například pokud jde o dohodu s Tureckem. Uvedl, že se migranti díky ní mohou dál šířit do Evropy. "To už je vědomé budování rozvratu země. To je vlastizrada, která musí být potrestána trestem nejvyšším," řekl Bartoš.

„Vzhledem k tomu, že jeden z řečníků překročil svým projevem rámec zákonů České republiky, byl vyzván, aby policisty následoval na místní oddělení. Nyní bude probíhat vyhodnocení obsahu jeho projevu a následně bude určena právní kvalifikace,“ řekl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Potyčky na Václavském náměstí

Po zadržení Bartoše vzniklo několik potyček mezi policisty a demonstrujícími. Demonstrantů se na Václavském náměstí sešlo několik set, zasahovat museli těžkooděnci. Před 15. hodinou organizátoři akcii ukončili.

Někteří z demonstrantů se podle zpravodaje Českého rozhlasu na Václavské náměstí vrátili a vyvolali další potyčky s policisty. Ti několik lidí zatkli. Horní část náměstí policie uzavřela.

K odstranění vlády vyzýval Bartoš už několikrát, naposledy na demonstraci organizované skupinou Pegida na začátku února. Lídra ultrapravicového hnutí soud taky nedávno nepravomocně odsoudil za antisemitské nápisy na hrobě zavražděné křesťanky Anežky Hrůzové.

ČTK, ČRo, Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme