Policie zvýšila kvůli explozím v Bruselu ostrahu českých mezinárodních letišť a pražského metra

Česká cizinecká policie zvýšila ihned po explozích na letišti v Bruselu bezpečnostní opatření na všech mezinárodních letištích v Česku, vedle Prahy také v Brně, Ostravě, Pardubicích a Karlových Varech. Na místě jsou mimo jiné i specialisté na vyhledávání výbušnin, na letištích je nasazen až čtyřikrát vyšší počet hlídek. Zvýšená bezpečnostní opatření se týkají také pražského metra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odjezd českých policistů do Maďarska

Odjezd českých policistů do Maďarska | Foto: Filip Jandourek

Česká policie opatřeními reaguje na situaci v Belgii. Další informace se snaží získat prostřednictvím národního kontaktního bodu pro terorismus a odboru mezinárodní policejní spolupráce.

Po teroristických útocích na bruselském letišti a v metru hlásí záchranáři a policie desítky mrtvých a zraněných.

ONLINE: Bruselem otřáslo několik explozí. Média píší o mrtvých a zraněných

Číst článek

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD se v poledne kvůli výbuchům v Bruselu sešel s ministrem vnitra, zástupci tajných služeb a policie. Ministerstvo zahraničí již vyzvalo Čechy, aby teď do Bruselu necestovali. Resort také doporučil, aby zvážili cesty do dalších částí Belgie.

Poslední spoj z Prahy odlétal do Bruselu dnes ráno před sedmou hodinou a byl jedním z posledních, které ještě na letišti Zaventem před explozí přistály.

Do Prahy měl z Bruselu odletět v 8.30 spoj ČSA 631, nakonec ale neodletěl. Bruselské letiště Zaventem po teroristických útocích zůstane uzavřeno po celý den. Lety mířící do Bruselu byly přesměrovány do Amsterodamu.

Spoj, který měl z Prahy do Bruselu odletět v 11.35, byl zrušen. Lidé dostávají informace na přepážkách.

Podle mluvčího policejního prezidia Jozefa Bocána v současné době nejsou informace, že by hrozilo nebezpečí i v Česku. Ministerstvo zahraničí zatím nemá informace o tom, že by při výbuších na letišti v Bruselu byli zraněni nebo zabiti čeští občané.

Na pražském letišti jsou mimo jiné i specialisté na vyhledávání výbušnin, policie také zvýšila počet hlídek se samopaly.

„Více hlídek je u všech terminálů a také v ostatních tranzitních prostorech letiště. Zvýšenou pozornost věnujeme také leteckým spojům s Belgií a nadále i s Francií,“ uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Policie bude podle ní bezpečnostní opatření dále upravovat podle vývoje situace.

I v pražském metru by se mělo pohybovat více policistů a dělat pyrotechnické kontroly.

Stupeň ochrany zvýšily i jaderné elektrárny Temelín a Dukovany. Opatření se týká například monitoringu okolí a kontrol u vstupu.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme