Policii čeká personální rošáda, čtyři kraje dostanou nového ředitele

Policie spustila velkou obměnu vedení krajských policejních ředitelství. Nové šéfy budou mít od prosince policisté v Praze, Jihočeském, Ústeckém a Olomouckém kraji. Tam skončil ředitel kvůli kauze Vidkun. Dnes to oznámil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Policejní prezident Tomáš Tuhý | Foto: Filip Jandourek

Podle jeho slov jsou změny plánované. Dění v Olomouckém kraji v souvislosti s kauzou Vidkun je prý jen urychlilo. Funkci dal totiž k dispozici tamní šéf policie Libor Krejčiřík.

„Necítím ve vztahu k panu Krejčiříkovi žádnou zodpovědnost za to, co se tam událo, přesto jsem mu umožnil přejít na jiné služební místo," vysvětlil Tuhý.

Do Olomouce zamíří současný ředitel ústecké policie Tomáš Landsfeld. Na jeho místo se přesune šéf plzeňské policie Jaromír Kníže. Své posty si vymění ředitelé jihočeské a pražské policie Miloš Trojánek a Luděk Procházka. Na šéfa plzeňské policie bude vypsáno výběrové řízení.

Výměna podle Tuhého policii prospěje.

„Chtěl bych, aby velitelé měli zkušenosti se všemi rizikovými oblastmi tak, aby byli pak schopní reagovat kdekoliv v České republice," dodal policejní prezident.

Podobnou sérii změn Tuhý udělal loni v březnu. I tehdy se vyměnili čtyři policejní ředitelé, a to v Královéhradeckém, Pardubickém, Jihočeském kraji a na Vysočině.

Přehled krajských ředitelů policie po plánovaných personálních změnách | Foto: ČTK

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme