Policie v noci uzavřela Jižní spojku i magistrálu, chytala zdrogované řidiče

Hned několik řidičů pod vlivem alkoholu, drog a také se zákazy řízení zadrželi pražští policisté při velké dopravní akci v noci na dnešek. Na několik hodin tentokrát neprodyšně uzavřeli hned dvě velké dopravní tepny v hlavním městě - Jižní spojku a magistrálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní zácpa

Dopravní zácpa | Foto: Jan Rosenauer

„Našli mi pervitin. Věděla jsem, že jdu takhle do auta. Asi musím vždycky do extrému, než si něco uvědomím,“ říká se slzami v očích řidička Milada, kterou policisté zadrželi při kontrole u Barrandovského mostu.

Kromě pervitinu v těle měla také několikanásobný zákaz řízení. Pozdní lítost ale nebyla platná jí, ani dalšímu řidiči Danielovi.

Ten strávil noc na služebně v Nuslích, protože řídil s vybodovaným řidičským průkazem. „Já jsem řídil profesionálně. Takže teď budu bez práce,“ předjímá Daniel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na policejní akci na Jižní spojce a magistrále natáčela reportérka Evelyna Kulíšková

Oběma šoférům přitom bylo sotva třicet let. To podle Jiřího Nedvěda z pražského dopravního inspektorátu odpovídá statistikám:

„Je to generační problém. Jsou to řidiči ročníků osmdesátých, devadesátých let. Já to vidím jako dramatické. Asi by bylo potřeba přijmout novou právní úpravu, aby byl postih účinnější."

Zdrogovaní a opilí řidiči, ti, kteří nemají v pořádku doklady nebo jedou v kradeném autě, se také nejčastěji pokouší ujíždět policejním hlídkám. Podle Jana Simmerla, velitele dopravní akce, na kterou bylo tentokrát nasazeno na 200 policistů a vrtulník, jsou dobrou prevencí podobných excesů právě velké dopravní uzávěry:

„Máme čtyři eskortní vozidla, která jsou v neustálé permanenci. Máme zákazy řízení, drogy, alkohol. Pohyb aut je tady největší. Když odcizíte vozidlo, tak jedna z klíčových cest je, dostat auto ven z Prahy po komunikacích, které blokujeme."

Názory lidí, kteří tentokrát zůstali stát v kolonách i několik desítek minut, se ale různí.

„Já si myslím, že je to docela užitečné, aby si dávali pozor,“ říká mladá řidička. „Takhle zacpat celý Barrandovský most, to mně připadá absolutně nesmyslná záležitost. Myslím, že zfetovaní motorkáři jezdí asi úplně jinudy,“ přidává názor řidič. „Kontrola řidičů, kteří pijí nebo nějakým způsobem porušují předpisy, určitě smysl má,“ dodává další.

Při poslední velké uzávěře v červnu pražští policisté přistihli pět řidičů pod vlivem drog, čtyři byli za volantem podnapilí a tři se zákazem řízení.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme