Poslancům z volebního výboru se nelíbí postoj Rady ČRo ke kauze Hovory z Lán

Většina členů sněmovního volebního výboru nesouhlasí s usnesením Rady Českého rozhlasu k pořadu Hovory z Lán. Rada označila odvysílání vulgárních výroků prezidenta Miloše Zemana jako porušení zákona a kodexu Českého rozhlasu. Doporučila, aby se pořad už nevysílal živě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem

Hovory z Lán s prezidentem republiky Milošem Zemanem | Foto: Khalil Baalbaki

Postoj rady přišel poslancům vysvětlit její šéf Michal Stehlík, rozhodnutí rady ale většina členů výboru zpochybnila.

„Myslím si, že já jako posluchač, tedy člověk, který platí koncesionářský poplatek, mám právo na informace. A i v případě, kdy prezident říká věci, které jsou podle mě nepřijatelné, tak je chci slyšet, abych sám mohl hodnotit působení prezidenta nebo kohokoli jiného ve veřejné funkci,“ vysvětlil předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

„V okamžiku, kdy je nebudeme vysílat, nebudeme mít na základě čeho posoudit, jak tu funkci zvládají, jaké mají názory a jak argumentují,“ dodal.

Rozhodnutí Rady Českého rozhlasu podpořili jen dva poslanci, Nina Nováková z TOP 09 a Martin Kolovratník z hnutí ANO. Podle Novákové rada hájila zájmy koncesionářů, Kolovratník zase upozornil na povinnost rady respektovat kodex Českého rozhlasu.

„Rada zastupuje všechny koncesionáře a nás všechny a její povinností je zabývat se názorem, který slyší ze všech stran právě od koncesionářů. Byla to vlastně jediná možnost, jak dát zpětnou vazbu představiteli našeho státu, že takto si lidé představitele státu nepředstavují,“ upozornila Nováková.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme