Poslankyni Nohavovou doporučil mandátový a imunitní výbor vydat trestnímu stíhání

Policie vyšetřuje poslankyni Alenu Nohavovou (KSČM) kvůli údajnému ublížení na zdraví z nedbalosti. O jejím vydání rozhodne definitivně až sněmovna na svém pátečním zasedání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslankyně za KSČM Alena Nohavová

Poslankyně za KSČM Alena Nohavová | Foto: Ivan Studený | Zdroj: Český rozhlas

Nohavová měla v dubnu způsobit dopravní nehodu. Poslankyně se však cítí nevinná a o vydání sama požádala. „Já to považuju za obyčejnou dopravní nehodu, která se stává dnes a denně. Na místě nebylo žádné zranění. Až následně jsem se dozvěděla, že na policii bylo dáno avízo, že paní marodí,“ řekla Nohavová.

To potvrdil také místopředseda mandátového a imunitního výboru Jan Chvojka z ČSSD. Podle něj bylo díky tomu rozhodnutí výboru jednomyslné.

„My vždycky hledáme, zda v té věci není nějaký politický motiv. V této věci nebyl. Tam šlo opravdu o dopravní nehodu, ke které může dojít, která se může stát každému. Tudíž my jsme byli dopředu připraveni nejspíše rozhodnout o tom, že vydáme. Paní poslankyně sama vyjádřila svůj souhlas s vydáním, nemá s tím žádný problém. Tudíž šlo o naprosto nekonfliktní a jednoduché jednání,“ vysvětlil Chvojka.

Rozhodnutí výboru není závazné. O vydání musí rozhodnout Poslanecká sněmovna. To by ale měla být jen formalita.

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme