Případ exšéfa auditu ministerstva vnitra Plaňanského soud odročil na červenec

Obvodní soud pro Prahu 7 dnes odročil případ bývalého šéfa auditu ministerstva vnitra Petra Plaňanského. Úředník, který byl loni odsouzený za nadržování, požaduje obnovu procesu. Soudkyně projednávání odložila na červenec, protože Plaňanský chce, aby soud vyslechl další svědky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Plaňanský trvá na tom, že šlo o uměle vykonstruovanou kauzu.

„Byly předloženy důkazy, nějaké nahrávky příslušníků policie, kde komentují, že případ byl podvržen. Já se k tomu nebudu víc vyjadřovat, ať si každý udělá obrázek sám,“ uvedl Petr Plaňanský.

U soudu dnes svědčil i stíhaný elitní detektiv Luděk Vokál, který v jiném případu čelí obvinění z korupce. Jeho hovory odposlouchávala generální inspekce.

Vokál mimo jiné na odposleších naznačuje, že kauza Plaňanského byla od policie předem vymyšlená. To ale dnes u soudu nepotvrdil. Řekl, že o tom nic neví a případ zná pouze z médií.

K soudu dorazil i šéf generální inspekce Michal Murín, který řekl, že se jeho podřízeni kauzou Plaňanského zabývali a poslali k soudu odposlechy Vokála.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme