Prorektor UJAK radí ministerstvu, jak zlepšit úroveň vysokých škol

Prorektor Univerzity Jana Amose Komenského (UJAK) Petr Kolář prý radí v rámci projektu KREDO ministerstvu školství, jak zlepšit kvalitu českých vysokých škol. Přitom právě UJAK má potíže kvůli kvalitě výuky a hrozí jí zánik.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy | Foto: Filip Jandourek

Na to, že na projektu ministerstva školství KREDO s rozpočtem ve výši 358 milionů pracuje i prorektor pražské Univerzity Jana Amose Komenského Petr Kolář, upozornil časopis Týden.

Ministr školství Marcel Chládek z ČSSD se k informaci odmítl vyjádřit s tím, že do pozice garanta projektu KREDO Koláře vybralo předchozí vedení resortu.

„Docent Kolář byl na pozici jednoho z garantů projektu KREDO schválen za bývalého vedení resortu v roce 2013, konkrétně tehdejším náměstkem ministra školství Tomášem Hrudou. Podle něj docent Kolář splňoval všechny podmínky, které tým na tuto pozici kladl,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí ministerstva Klára Bílá.

Petr Kolář rozhlasu řekl, že v projektu KREDO radí ministerstvu jen s jeho strategickým rozhodováním. A podle svých slov na to má dostatečnou odbornost i praxi, která s jeho působením na UJAKu nesouvisí.

„Při vší skromnosti si myslím, že moje kompetence je víc než dostatečná. Byl jsem děkanem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, byl jsem náměstkem ministryně školství Petry Buzkové pro vědu a vysoké školy a jsem dlouhá léta prorektorem Univerzity Jana Amose Komenského v Praze,“ vysvětlil.

Informaci časopisu Týden, že Univerzitě Jana Amose Komenského hrozí kvůli špatné kvalitě zánik, Kolář označil za smyšlenku. Škola podle něj má určité problémy, k zavření UJAKu ale podle něj není důvod.

bre, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme