První prázdninový víkend na silnicích byl tragický. Od pátku zemřelo 12 lidí

Česko má za sebou tragický víkend na silnicích. Při dopravních nehodách zemřelo od pátku 12 lidí, a to i přestože v ulicích bylo víc policistů. Je to téměř dvojnásobný počet obětí než za loňský první prázdninový víkend.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní nehoda (ilustrační foto)

Dopravní nehoda (ilustrační foto) | Foto: Ondřej Jánoška

Nejtragičtějším dnem byl pátek, kdy na cestách zemřelo sedm lidí. To je stejný počet obětí jako v loňském roce za celý první prázdninový víkend.

„Bohužel se potvrdila některá rizika, na která jsme upozorňovali. K většině dopravních nehod došlo vlivem rychlosti nebo nevěnování se řízení, přejetí do protisměru,“ řekl šéf dopravní policie Tomáš Lerch.

Na počtu smrtelných nehod se projevilo to, že díky hezkému počasí vyjelo více motorkářů i cyklistů. Čtyři z celkových 12 obětí jely právě na motocyklu nebo kole.

Stejně jako loni policie posílila hlídky na silnicích. Vyrazilo na ně až 3000 policistů. Podle Tomáše Lercha se snažili svou přítomností zklidnit provoz.

„V případě nějakých mimořádných událostí být přítomen na místě. Pokud se podíváme na příčiny dopravních nehod, tam se opravdu velmi významně podílelo možná i to teplé počasí, možná i nějaká únava a stres a k dopravním nehodám došlo zpravidla ne na hlavních silničních tazích,“ dodal.

Nejtragičtější nehoda byla na Liberecku, kde zemřeli dva lidé.

Pavla Firbacherová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme