První senátní duely: v Praze uspěli Válková, Chmelová nebo Růžička

Do druhého kola senátních voleb v Praze postupují podle propočtů ČTK následující dvojice. Za Prahu 6 ředitel gymnázia Jiří Růžička z TOP 09 a filozof Václav Bělohradský za ČSSD a Stranu zelených. V Praze 10 zastupitelka Renata Chmelová kandidující za KDU-ČSL a lékař Jiří Holubář zastupující TOP 09. Pro Prahu 11 to jsou poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková z hnutí ANO spolu se zastupitelem Prahy 11 Ladislavem Kosem z Hnutí pro Prahu 11.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volička ve volební místnosti v kutnohorském divadle

Volička ve volební místnosti v kutnohorském divadle | Foto: Michal Trnka

ANO vede ve většine krajů, ČSSD vítězí jen ve dvou

Číst článek

Ředitel Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička za TOP 09 vyhrál první kolo senátních voleb v Praze 6. Podle propočtů ČTK získal více než 42 procent hlasů. Jeho soupeřem pro druhé kolo bude filozof Václav Bělohradský za ČSSD a Stranu zelených se 16,72 procenta hlasů.

V Praze 10 uspěla Renata Chmelová za KDU-ČSL se ziskem asi 23 procent hlasů. Druhého Jiřího Holubáře zastupujícího TOP 09 podpořila přibližně pětina voličů. Výsledky pro Prahu 11 ukázaly na vítězství Heleny Válkové za hnutí ANO se ziskem 19,23 procenta hlasů, spolu s Ladislavem Kosem z Hnutí pro Prahu 11, který získal 16,67 procenta.

Známé tváře Pražany nepřesvědčily

V Praze 6 neobstály známé tváře jako Vlastimil Harapes z hnutí ANO nebo František Stárek za ODS. Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák, kandidát Nezávislých, přesvědčil pouze 274 voličů a získal 0,95 procenta hlasů. V Praze 10 propadl hudebník Felix Slováček ze Strany soukromníků ČR, získal jen 207 hlasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme