Prvním dětem se splní jejich vánoční přání. Vrcholí projekt Darujte hračku

Sbírka Darujte hračku jde do finále. Šestnáctý ročník završí odpoledne galaprogram v kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. V rámci něj si zástupci dětských domovů a ústavů sociální péče převezmou dárky, kterými lidé plnili dětem jejich přání. Projekt už tradičně vznikl ve spolupráci Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Darované hračky opouští budovu Českého rozhlasu

Darované hračky opouští budovu Českého rozhlasu | Foto: Michal Polák

Letos sbírka splnila přes čtyři tisíce dětských přání. Přispívali do ní lidé z celé republiky. Posílali kočárky, panenky, sportovní potřeby nebo elektroniku.

Některé děti si místo hraček přály výbavu, která jim usnadní start do běžného života, třeba hrnce nebo talíře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sbírka Darujte hračku jde do finále. Natáčel o ní Vojtěch Koval

„Je to pro ‚děti‘, které v domově končí. Nám všem pomůžou s výbavou a se vším do života rodiče, ony si o to napsaly Ježíškovi, aby měly něco do začátku,“ popisuje Žaneta Štefanová z projektu Darujte hračku.

Dobrovolníci už dárky roztřídili, aby se ve čtvrtek a v pátek dostaly ke svým adresátům. Ty objemnější - třeba vysněný nábytek - organizátoři dovezou přímo dětem.

„Zrovna včera jsme připravovali válendu, bude se to odvážet z Prahy do Lipové u Šluknova. Tam bude mít děvče úplně novou postel,“ říká ředitel společnosti Tango Havlíčkův Brod Pavel Klempíř

Přímý přenos ze slavnostního předávání dárků můžete sledovat na webu rozhlas.cz/darujhracku.

Eva Rajlichová, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme