Radní Jarolím nazval Langera 'jedním z největších zlodějů' v ČR

Nebývale ostrá slova padají na druhém dni ideové konference Věcí veřejných. Radní Teplic Tomáš Jarolím reagoval na vystoupení předsedy strany Radka Johna a bývalého ministra vnitra Ivana Langera v pořadu Otázky Václava Moravce. Oba politici se před televizními kamerami přeli o další setrvání policejního prezidenta Oldřicha Martinů ve funkci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Langer představil vizi obrany svobody.

Ivan Langer představil vizi obrany svobody. | Foto: Tomáš Adamec

Podle ministra vnitra Radka Johna by měl policejní prezident Oldřich Martinů odstoupit kvůli únikům informací z kriminálních kauz. Řekl to v České televizi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výrok Tomáše Jarolíma o Ivanu Langerovi.mp3

Jestli mají lidé věřit boji proti korupci, tak by měl také nastoupit nový policejní prezident. Tak situaci vidí ministr vnitra Radek John. V České televizi uvedl, že by policejní prezident Oldřich Martinů měl odstoupit také kvůli únikům informací.

Bývalý ministr vnitra Ivan Langr ale nesouhlasí. Snaha vyměnit šéfa policie má podle něj jen odpoutat pozornost od závažnějších problémů úřadu.

Langrova zřejmě popudila radního Tomáše Jarolíma, který se na jeho adresu vyjádřil na ideové konferenci Věcí veřejných.

„Viděl jsem na televizní obrazovce rozhovor pana Langera s panem Johnem. Najednou mi docvaklo, že to, co opravdu musíme udělat je,m že se musíme přestat bát. Podle mě je pan Langer jeden z největších zlodějů v této zemi,“ prohlásil Jarolím.

O reakci na prohlášení teplického radního Tomáše Jarolíma požádal Radiožurnál exministra Ivana Langera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Langer komentuje Jarolímův výrok.mp3

„Toho pána neznám, v životě jsem ho neviděl a nemám komentovat chuť každý smradlavý pšouk, který vypustí člověk, který má najednou pocit, že řídí celý svět. To je svoboda, kterou mám, a které si hodlám užívat,“ řekl Langer.

Jaroslav Skalický, Martin Drtina, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme