Radu Českého rozhlasu nově povede muzikoložka Hana Dohnálková

Novou předsedkyní Rady Českého rozhlasu se stala muzikoložka Hana Dohnálková. Nahradila Petra Šafaříka, který rezignoval ke konci března. Rada zároveň odvolala své místopředsedy Ivana Tesaře a Milana Badala. Na jejich místa byli zvoleni Jiří Vejvoda a Tomáš Kňourek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Dohnálková, členka Rady ČRo

Hana Dohnálková, členka Rady ČRo | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Dohnálková je v Radě ČRo od konce března 2014. Je členkou vedení PKF – Prague Philharmonia a učí hře na housle v ZUŠ Dobřichovice.

Šafařík v lednu oznámil, že z funkce odejde kvůli pracovnímu vytížení. V minulosti bylo jeho jméno zmiňováno v souvislosti s uniklými e-maily premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), v nichž informoval o dění v radě a o průběhu volby ředitele ČRo. Šafařík odmítl, že je jejich autorem.

Odvolání Badala a Tesaře navrhl radní Ivan Vodochodský a zdůvodnil jej ztrátou důvěry u většiny radních. Tesař radu dočasně vedl.

Publicista, moderátor a překladatel Jiří Vejvoda působí v radě od roku 2014, v minulosti řídil stanici ČRo 2 – Praha. Kňourek je referentem odboru kultury Prahy 8, v radě je od roku 2013. Vejvoda byl zároveň zvolen mluvčím rady.

Rada Českého rozhlasu má celkem devět členů a je kontrolním orgánem rozhlasu veřejné služby.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme